Mentor- mentee birebir buluşmaları:
Her mentee mentoruyla haftada 1 veya 2 kez olmak üzere birebir buluşma gerçekleştirir. Bu buluşmalarda mentee mentoruna konusuyla alakalı sorular sorar. Ve eksikleri mentoru tarafından saptanır. Ayrıca bu buluşmalarda mentee mentoruna akademi/kariyer hakkında sorular sorarak bir nevi rehberlik desteği alabilir.
Seminerler:
Katılımcıların farklı alanlardaki endişelerini gidermek ve farklı bakış açıları kazandırmak için DRP programı boyunca 1 veya 2 kere seminer düzenlenir. Bu seminere farklı alanlardan akademisyenler veya endüstride çalışan matematik mezunları davet edilir.
Sempozyum ve rapor paylaşımı:
Program sonunda katılımcıların her biri bir sunum ve rapor hazırlar. Dönem boyunca hazırlanılan bu sunumların dinlendiği bir sempozyum oluşturulur. Ayrıca raporlar bir araya getirilerek basılır. Katılımcıların isteğine bağlı olarak dergi haline de getirilebilir.
Öğrencilerin hazırladığı raporlar, sunumlar ve kullandıkları kaynaklar ayrıca bir websitesinde açık kütüphane olarak biriktirilir. Bu sayede bir sonraki dönem rehber olarak kullanılabilir.
Mini sunum günleri:
Program içeriği gereğince mentor ve menteelerin birebir görüşmelerinin yanı sıra haftada bir sunum günü belirlenir. Bu günlerde menteelerden 2 veya 3’ü konusunda geldiği yere kadar 5-10 dakikalık mini sunumlar yaparlar. Bu sayede katılımcılar birbirlerinin konusu ve ilerleyişi hakkında bilgi sahibi olur.
Çay saatleri:
Program içeriğine dahil bir diğer etkinlik ise çay saatleridir. Bu etkinliğe katılım zorunlu olmamakla birlikte amacı katılımcıların birbirlerini daha iyi tanıması ve dostane bir ortam oluşturmaktır. Haftanın bir günü yapılması beklenen bu etkinlikte belirlenen bir mekanda katılımcılar ve mentorlar buluşur ve sosyalleşir.